Фотосесия на бебе

Фотосесия на новородено бебе

Обичам да снимам новородени!

Фотографията на новородените бебета е изключително предизвикателна, но е толкова вълнуващо всеки път когато се докосна до  бебе, когато е само на няколко дни. Разбира се, нужни са малко подготовка и планиране за да бъде фотосесията успешна. Написах няколко съвета, които да помогнат да извлечем най-доброто от предстоящата фотосесия на бебе.

Фотосесия новородено бебе, фотосесия бебе домашна

Фотосесия новородено бебе, фотосесия бебе домашна

 

Препоръчвам Ви да планирате сесията на новороденото преди раждането на вашето бебе, за да сте сигурни, че сте запазили място в графика. Също много родители отлагат планирането на фотосесията за след раждането, когато всички са развълнувани и всичко е ново. Тогава, обаче, идва момента в който просто родителите изключват и се сещат за фотосесията на тяхното бебе когато е доста късно. Най-добре е да се  свържете  с мен по време на второто тримесечие за да се уговорят детайлите.

Фотосесиите на бебета трябва да се планират в рамките на първите 14 дни от живота на бебето. Най-доброто време обаче е между 3-7 дни след раждането им.

Фотосесия на новородено бебе

Фотосесия на новородено бебе

Ще ги повивам, премествам и ще ги снимам в това бебешко, сладко, сънно състояние. Нужно е да сме сигурни, че са достатъчно сънливи, за да ни позволят да направим най-хубавата, разнообразна и богата фотосесия за новородени. Плюс това, бебетата се справят много по-добре с фотосесията в рамките на първите си 7 дни.

Някъде около ден 8 откриват радостта от протягането! Веднъж щом това се случи… те не искат да заемат онези, така сладки, извити  пози без “бой”!

Фотосесия на новородено бебе

Фотосесия на новородено бебе

След 14-ия ден e почти невъзможно да уцелим бебето да бъде в този дълбок сън (със сигурност може да се направи фотосесия и след това, но с малки уговорки относно времетраенето и разнообразието) ,който се постига толкова лесно през първите няколко дни на бебето… така че е малко вероятно да успеем да постигнем някоя от по-извитите пози.

И не забравяйте, че акнето при новородените бебета (а понякога и колики) вероятно ще се появят след ден 14. Чрез обработка мога лесно да редактирам проблемните области, но предпочитам да правя възможно най-малко ретуширане на кожата на бебето, за да бъдат кадрите от фотосесията максимално истински!

домашна фотосесия на новородено бебе

домашна фотосесия на новородено бебе

 КЪДЕ се провежда фотосесията на новородено бебе?

По-голямата част от моите фотосесии на новородени се провеждат в дома ви. Там е най-удобно за вас и бебето!

домашна фотосесия на новородено бебе

домашна фотосесия на новородено бебе

Притеснявате се, защото къщата ви е с краката нагоре?

 Изобщо не се притеснявайте! Аз самата съм майка, снимала съм в толкова много домове непосредствено след появата на първото или новото бебче, ако липсват натрупани съдове в мивката, мръсни дрехи и бебешки предмети, ще ми се стори странно.

 Снимах фотосесия на новородено по средата на преместването от старо жилище в ново – направихме невероятни снимки!

Наистина не се нуждая от много място и обстановката в дома няма никакво значение.

Също така вероятно ще преместя малко мебелите, ако трябва да си направя място за снимките, но не се притеснявайте – ще ги върна обратно, когато свършим!

Прекрасна СВЕТЛИНА!

Моля, отворете всички щори и завеси във вашия дом преди пристигането ми. Това ще даде възможност да намеря най-добрия източник на естествена светлина във вашия дом, така че да мога да създадем „мини студио“ на най-доброто възможно място. Няма по-красива от естествена светлина, затова предпочитам да я използвам, когато е възможно.

Поради тази причина фотосесиите на новородени бебета обикновено се провеждат от средата на сутринта до късно следобед, когато светлината от прозорците е най-добра.

Когато пристигна, ще разгледам светлината в дома ви, за да намеря най-добрата светлина и там ще направим по-голямата част от снимките. Понякога най-доброто място е хола, или спалнята… обикновено там, където има голям прозорец.

Също така ще донеса допълнително осветително оборудване, за да го използвам, когато е необходимо.

Фотосесия на новородено бебе

Фотосесия на новородено бебе

Избор на подходяща температура

Препоръчваме да поддържате дома си по-топъл от нормалното. Известно време от фотосесията  бебето ще бъде голо. (Може би 25-28 градуса).

Новородените са свикнали да бъдат на топло и уютно в коремчето на мама. Може да на нас да ни е прекалено топло, но на бебето ще му бъде приятно и топло… това наистина е от значение за успешната фотосесия за бебе!

Затоплете около 30 минути преди нашата фотосесия за бебе, за да сте сигурни, че е достатъчно топло в момента когато съблечем дрехите на бебчето… може и аз  да донеса калориферче, за да поддържаме бебето  постоянно на топло.

За мен е изключително важно вие и вашето бебе да се чувствате комфортно през цялата фотосесия!

Фотосесия на новородено бебе

Фотосесия на новородено бебе

 

Домашна фотосесия новородено бебе

Домашна фотосесия новородено бебе