Общи условия

Правила и условия

ПРОВЕЖДАНАНЕ НА ФОТОСЕСИЯ от Калина Георгиева

Във връзка с новия регламент в закона за защита на личните данни , всеки клиент, който иска да си запише фотосесия  с фотограф Калина Георгиева, трябва да се съгласи с общите условия на студиото, като ми напише съобщение в тук в страницата или подпише декларация! При несъласие от Ваша страна фотосесията няма как да бъде проведена.

ОБЩИ УСЛОВИЯ:

 1. Всеки клиент над 18 г се съгласява да бъде сниман, а след това снимките му да бъдат обработвани и съхранявани за неопределен срок. За деца под 18г се изисква съгласието на родителите им.
 2. Всички снимки заснети от мен, Калина Георгиева, са със запазени авторски права. Автор на снимките съм аз и си запазвам правото да използвам снимковия материал в социални мрежи, изложби и конкурси с рекламна и некомерсиална цел, освен ако няма допълнителни казуси, които подлежат на договорка.
 3. Студиото и фотографът работят по предварителен график. Необходимо е да запазите Вашия час поне няколко седмици преди снимките. Това може да се случи на място в студиото, на тел. 0887426786, чрез съобщение на ФБ страницата , или чрез ел. съобщение.
 4. В случай на закъснение от страна на клиента, без да бъде уведомен фотографът, същият запазва правото си да отмени фотосесията.
 5. В зависимост от предразположеността на детето/клиента, снимките могат да продължат от до 240 мин за новородени. Допълнително снимачно време се договаря и заплаща отделно.
 6. В рамките на 10 (десет) работни дни след фото сесията, получавате линк  към всички снимки от фотосесията, за да направите вашата селекция и закупите кадри.
 7. Разполагате с 5 работни дни да направите своята селекция, след изтичане на 5 работни дни се начислява такса за съхранение в размер 10лв на започната седмица.
 8. В зависимост от натовареността на студиото, периодът за предаване на готовите снимки варира от 25 до 30 работни дни (след като направите селекция на кадрите) в дигитален вид и изпратите писмено потвърждение за финална селекция.
 9. Снимките на хартиен носител се заплащат допълнително. В обявените цени не е включен печат на снимки.
 10. Необработени кадри не се предават и не се предоставят принтове на такива. 
 11. Снимките се обработват според реда на заснемането им. Ако желаете Вашите снимки да бъдат обработени с предимство, услугата се оскъпява със 50%. Ако желаете експресно включване в графика се договаря доплащане.
 12. Снимането в студиото с мобилни устройства е абсолютно забранено.
 13. Декорите са авторски и създадени с много труд и любов специално за Вашите деца, пазете ги!
 14. Запазени права и употреба: Всички фотографии публикувани на този сайт, на страницата ми във Facebook, както и тези, които получавате от мен, са със запазени авторски права, които са моя собственост. Употребата им с комерсиална цел, без моето съгласие, е нарушение на закона. Ако желаете да ги ползвате за комерсиални цели, моля свържете се с мен, за да обсъдим условията и да договорим цена.
 15. Калина Георгиева си запазва правото да използва заснените кадри единствено и само с цел популяризиране на предлаганата услуга и име. Съгласието Ви за Използването на избрани кадри за моето портфолио е калкулирано като отстъпка в цените на фотосесиите. Моля, ако не желаете да публикувам снимки от вашата фотосесия, да ме уведомите за това преди самата сесия за да направим уговорка за цената.
 16. При ангажимент, който е обвързан с пътуване  се начисляват 200лв, или 30% върху редовната цена на пакета, подлежи на договорка.
 17. Снимките се предават на клиента в срок от 10 работни дни в онлайн галерия, само за разглеждане, от която да поръчат своите кадри. След получаване на писмено потвърждение, че селекцията е финална кадрите се изпращат готови в срок от 25-30 работни дни,
 18. Клиента получава снимките си в 2 варианта. Един вариант за лична употреба и втори вариант за споделяне в социални мрежи и Интернет. Втория вариант съдържа логото на автора и всички споделени снимки е нужно да бъдат от папката за споделяне в интернет с лого.
 19. Калина Георгиева не носи отговорност, ако клиентът не се e запознал с Общите условия.